VESTI

Pronevera

Advokat Gordana Vesković je zastupnik Univerzitetskog sportskog  saveza Srbije ( USSS) u  aferi  pronevere budžetskog novca za organizaciju Evropskih univerzitetskih igara 2020/2021,g. Veliku aferu oko pronevere milionskih iznosa , tadašnjeg predsednika USSS, Siniše Jasnića, otkrio je i pokrenuo dnevni list ”BLIC” početkom 2018.g. Radi zaštite USSS i članica  7 univerzitetskih sportskih organizacija, USSS je u maju 2018.g. angažovao advokata. Siniša Jasnić je uhapšen, smenjen sa mesta predsednika USSS, a Privredni sud je doneo prvostepenu presudu o poništenju registracije osnivanja firme preko koje je Siniša Jasnić proneverio oko 2 miliona EUR. U međuvremenu je I UBPOK zaplenio dokumentaciju firme.

Otkrivanje afere

Advokat Gordana Vesković, kao zastupnik jednog prevarenog Srbina iz Amerike, među prvima, u septembru 2013.g. u dnevnom listu “Kurir”, ukazala na prevaru porodice Ognjenović i nedozvoljeno prebacivanje i  raspolaganje  milionskim iznosima prikupljenim za lečenje njihove pok. kćerke Tijane.

Sportsko društvo “Crvena zvezda”

Sportsko društvo “Crvena zvezda” iz Beograda, dobilo je novo rukovodstvo. Novi generalni sekretar SD je Igor Milojević, predsednik i osnivač Vaterpolo kluba Crvena zvezda koji se ovenčao titulom šampiona Evrope. Petar Škundrić je na istom zadatku kao i do sada.